(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Бұл мақалада қостілділік мәселесі қарастырылған. Олардың бөлінісі, ерекшеліктері жайлы анықтама берілген. Әрбір қостілді жазушының өзіндік жазу стилі болады, яғни тілдік ерекшеліктері бар. Билингвжазушылары шығармаларындағы әлемнің тілдік бейнесінің ерекшеліктерін анықтау. Әлемнің тілдік бейнесін анықтайтын сөздерді жинақтап, олардың лексикалық семаларға бөліністерін қарастыру. Билингвжазушылар қазақ халқының ұлттық танымына жататын бірнеше сөздерді қолданып отырады. Тілдік қатынастардың психологиялық компоненттеріне назар аудара отырып, сөздік ісәрекетті зерттейді. Әр ұлт өз тілінде дүние, әлем туралы түсініктерін түрлі тілдік фактілер арқылы кесіппішеді, қоршаған әлемнің тілдік әлемі, негізінен алғанда, адамдар санасындағы дүниенің логикалық бейнеленуі жағынан ұқсас болып келеді. Құбылыстар арасындағы ұқсастықтар ұғым категорияларын жасайтын лексемалардың толығуына әсер етеді. Әлемнің бейнесін қалыптастыруда адамның барлық психикалық әрекеттері қатысады: сезіну, қабылдау, түйсіну, түсіну және ойлау, өзінше ұғыну т.б. Әлемнің бейнесі дүниені танудың алғышарты болып табылады.