(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Мақалада ономастика пәнінің зерттеу нысаны ретінде қарастырылатын онимдік объектілерге когнитивті тұрғыдан бойлай отырып, жалқы есімдерге, оның ішінде өзіміз қарастырып отырған «туған жер» концептісінің аясында көрініс табатын онимдердің және ұлттық генетикалық кодты жаңғыртушы тілдік бірліктердің тікелей адам танымымен астасып жататын тұстарына көңіл бөлуге тырысамыз және «туған жер» концептісін ұлттықассоциативтік танымтүсінік тұрғысынан репрезентациялау үшін көрнекті ақын Жұмекен Нәжімеденов шығармашылығына тоқталамыз.