(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Бұл мақалада көшпелі қоғамда эстрада өнерінің пайда болу ерекшеліктері сипатталған. Мақала Қазақстандағы музыка мен эстрада өнерінің даму кезеңдерін ұсынады; Сонымен қатар, жалпы үлгі, жанр мен стильдік ерекшеліктері анықталды. Кеңестік республикада социалистік қоғамның идеологиясын жеңу арқылы, сахнада дәстүрлі музыканың кеңістігін кеңейтіп, оның жаңа түрлерін алып келді. Дәстүрлі өнеріміз заманауи бағытқа бейімделу арқылы ғана, мәдени көкжиегін кеңейтті, әлемдік тәжірибеден үйрену арқылы жаңарды. Мақалада ХХ ғасырдың 30 шы жылдарынан бастап қазіргі заманға дейінгі қазақ эстрада өнерінің тууы мен дамуы, эстрада өнерінің дәстүрлі музыкамен байланысы, кеңес дәуірінің идеологиялық парадигмалары мен тәуелсіздік кезеңінің өзгеруі сипатталған. Мақала республикадағы басты өнер нысаны ретінде қазақ эстрада өнеріне арналған.