(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Мақала орыс қоғамдық маңызды тәжірибеде әдепті және әдепсіз, сыпайы және дөрекі, қалыпты және қалыпсыз сөйлеудің этикалық сөйлеу стандарттарының заманға сай сөйлеудің жаңа арақатынасындағы орыс тілінің бүліну сипатына арналған. Вульгаризация сөйлеу қарымқатынасының сөйлеу әдебі өлшемдеріне қарама-қайшы келетін әдеби емес және стилистикалық түрде төмендетілген тіл бірліктерін әдеби тілге енгізу сипатталады. Бұл процестің белсенділігі қалыпқа сай емес лексикалық, жаргондардың, бүлінген сөздердің және қарапайым сөйлеу элементтерінің БАҚ-та, саяси сөз жарыс әдебиеттермен көркемдік жұмыстарда қолданылатын мысалдармен дәлелденді. Мұндай сипаттағы сөздер мен сөз тіркестерінің жиі жариялау, мәдениет пен өнер қайраткерлерінің әдепсіз лексикасына толерантты қатынасын көрсететін күнделікті өмірде үйреншікті етеді. Әр түрлі сөйлеу жағдайларын сараптау негізінде, вульгаризация заманауи әлеуметтік лингвистикалық дискурстардың лингвоуытты құбылыстарының бірі болды, орыс тілін қолданушылардың санасындағы әлемдік агрессивті бейнесін жасауға әкеліп, сыпайы сөйлеу қарым-қатынасының әдеттегі стереотиптерін бұзатын көптеген деструктивті элементтері бар жаңа сөйлеу кеңістігі пайда болғанын көреміз.