(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Статья посвящена вопросу укрепления междисциплинарных связей посредством тандемного метода обучения в Международной Школе Экономики (МШЭ) КБТУ, являющегося аффилиированным центром Лондонской Школы Экономики в Казахстане. Тандемный метод подразумевает совместную работу специалистов из различных сфер знаний над определенными темами для разработки общей стратегии преподавания с целью интегрирования знаний в единый образовательный комплекс. В силу ряда объективных причин, применение тандемного или интегрированного метода обучения, требует переосмысления и адаптации к уровню и потребностям казахстанских студентов. С учетом анализа текущих проблем, были выявлены основные причины, препятствующие успешному применению данного метода и разработаны междисциплинарные стратегии, которые объединяют современные методики преподавания английского языка и содержание программы Лондонской Школы Экономики по профильным дисциплинам. Мақала Қазақстандағы Лондон Экономика Мектебінің филиалдық орталығы болып табылатын ҚБТУ Халықаралық Экономика Мектебінде оқытудың тандемдік әдістері арқылы пәнаралық байланысты нығайту мәселесіне арналған. Тандемдік әдіс алуан түрлі сала мамандарының білімді біртұтас білім беру кешенінде кіріктіру мақсатында оқытудың ортақ стратегияларын жасау үшін белгілі бір тақырыптар аясындағы бірлескен жұмысын көздейді. Бірқатар обьективті себепттерге орай, оқытудың тандемдік немесе кіріктірілген әдісін қолдану Қазақстан студенттерінің деңгейлері мен қажеттіліктерін ой елегінен өткізуді талап етеді. Ағымдағы күрделі мәселелерге жасалған анализді есепке ала отырып, аталған әдісті нәтижелі қолдануға кедергі болатын негізгі себептер айқындалды және ағылшын тілін оқытудың үздік әдістемесі мен кәсіби пәндер бойынша Лондон Экономика Мектебі бағдарламасының мазмұнын біріктіретін пәнаралық стратегиялар дайындалды.