Білім беру үрдісінде жаңа ақпараттық технологияларды қолданудың тиімділігі.Эффективность применения информационных технологий в процессе обучения (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада білім беруде ақпараттандыру үдерісі айқындалып, жаңа ақпараттық технологияларды қолданудың тиімділігі Ақпараттық-коммуникациялық технологияның келешек ұрпақтың жан- жақты білім алуына, іскер әрі талантты, шығармашылығы мол, еркін дамуына жол ашатын педагогикалық, психологиялық жағдай жасау үшін де тигізер пайдасы аса мол. Білім беру ұйымдарындағы электрондық оқыту жүйесі туралы ережелер білім беру ұйымдарындағы электрондық оқытудың мақсатына, мазмұнына құралдарына, формалары мен әдістеріне қойылатын нормалар мен талаптардың жүйесін, ақпараттық-қатынастық технологиялар саласында оқушылар мен педагогтарды дайындау деңгейіне қойыла-тын талаптар жиынтығын тағайындайды, білім беру ұйымдарында ақпараттық-қатынастық технологияларды пайдалану көлеміне қойылатын талаптарды анықтайды. В данной статье рассматриваются методы использование новых информационных технологий в процессе обучения и преимущества применения инновационно-информационных технологий, являющиесяосновным фактором повышения качества образования. Информационные технологии реализуются с помощью электронных средств обучения. Электронные средства обучения – программные средства, в которых отражается некоторая предметная область, в той или иной мере реализуется технология изучения средствами информационно-коммуникационных технологий, обеспечиваются условия для осуществления различных видов учебной деятельности.