Динамика речевого поведения персонажей в рассказе А. Проханова «Знак девы» (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматривается взаимосвязь сюжетной композиции и речевого поведения персонажей. В рассказе выделяется около двенадцати видов диалогической и монологической речи. Проанализирована особая роль бессловесного диалога в развязке произведения.А.Прохановтың ««Бикештің Белгісі» әңгімесіндегі кейіпкерлердің тіл дамуының ерекшелігі» деген мақаласында кейіпкерлердің тіл ерекшеліктері мен мазмұн құрылысындағы өзара байланыс қаралады. Әңгімеде тілдің жеке және өзара тілдесудің он екі түрі ерекшеленіп келтірілген. Жеке тілдік үнсіздіктің ерекше орны шығарма желісінде қорытындылады.