Қабдеш Жұмаділов шығармаларындағы мифтік көріністер (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада жазушы Қабдеш Жұмаділовтің көркемдік әлеміндегі мифологиялық көріністер қарастырылады. Мифологиялық көріністердің бірі түс көру, көрген түсті өмірдегі оқиғаларға байланысты жори отырып болшақты болжау әдісі жазушы шығармаларынды өте сәтті қолданылғаны айтылады. Мақалада жазушы шығармаларының ішіндегі шоқтығы биіктеу көрінетін «Соңғы көш» және «Таңғажайып дүние» романдарындағы мифтік көріністер сараланып, қолданылу екершеліктері жайында сөз болады.В статье рассматриваются мифологические сюжетыхудожественного мира известного казахского писателя Кабдеша Жумадилова. Отмечается удачное использование метода предвидения будущего через толкования сна в неразрывной связи с жизненными событиями. В статье пронализированы мифологические сюжеты и приемы их использования на материале романов «Последнее кочевье» и «Удивительный мир».