On cognitive and cultural linguistics (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл жұмыста тіл, адам, ой және қоршаған ортаның арасындағы байланыс қарастырылады. Сонымен қатар мәдениет, тіл және қоршаған орта арасындағы байланыс та қарастырылады. Осының бәрін қорыта келе, мәдениеттік лингвистика мен когнитивті лингвистиканың mailstone–пункттер түзетін бөліктерін салыстыра келіп, олардың тіл, адам, ой және қоршаған орта арасындағы байланысты анықтау үшін маңыздылығын көрсетеді.В работе рассматривается связь между языком, человеком, мышлением и окружающей средой, а также связь между культурой, языком и окружающей средой. Показана важность познания и культуры в преподавании языков. Сравниваются части культурной лингвистики с когнитивной лингвистикой с образованием некоторых mailstone–пунктов.