ДБІ технологиясы арқылы өзара ұқсас, біртектес лексика-грамматикалық единицаларды кесте және сызба арқылы оқыту (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Қазақ тілін өзге ұлт өкілдеріне оқытуда тілдік қатынасты жүзеге асыратын қатысымдық тұлғалар тіл ғылымының салалары – лексикология, морфология, сөзжасам, синтаксис объектілерін зерттеуді қамтиды. Тілдік қатынастың негізін сөйлеу процесі құрайды. Сөйлеу, пікір алысу процесінде басты орын сөз бен сөздің байланысы, грамматикалық формалар және мағыналар, сөз тіркестері, сөзжасам сияқты тіл білімі салаларының барлығы қарастырылады.В данной статье рассматриваются методы обучения лексико-грамматическим единицам казахского языка через таблицы и графические изображения по технологии укрупнения дидактических единиц.