Аударматанудағы терминология мәселесі (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада сөздерге балама табу үлкен біліктілікті талап ететіндіктен, заттарды белгілеуге және ұғымдарды дәл жеткізуге қолданылатын терминдер мәселесі қарастырылады. Терминдер мәселесі жөніндегі отандық және Ресей ғалымдарының пікірлеріне талдау жасалынған. Сондай-ақ, лингвист ғалымдардың еңбектеріне жүгіне отырып, қазіргі таңда ғылыми, техникалық, өндірістік сынды салаларда қолданылатын терминдердің аударылу тәсілде анықтаған.В данной статье рассматриваются проблемы терминологии, которые применяются в различных сферах науки и общества для четкой передачи определенных понятий. Анализируются различные мнения отечественных и российских ученых. Приводятся способы перевода терминов, применяющихся в научных, технических, производствен-ных и в других сферах, ссылаясь на труды ученых лингвистов.