Мұхамедқанафия Баһрамұлының ән әлеміндегі өнері (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
ХІХ ғасырдың бірінші жартысында қазақ халқына ақындық, әншілік, композиторлық, күйшілік, батырлық, палуандық өнерімен танылып, сан түрлі металл мен ағаштан, сүйек пен мүйізден түйін түйген шебер Сегіз (Мұхамедқанапия) Баһрамұлы Шақшақов жайлы сөз болады. Сонымен қатар сегіз сері туралы мәліметтер және оның әндері мен ол жайлы еңбектер жазған авторларға да тоқталып, сегіздің шәкірттері және балаларының өлең-жырларының елге танылғандығы да сөз болады.В статье идет речь о творчестве яркого представителя классической поэзии XIX века Мухамедканафия Шакшакова и его музыкальном наследии.