Медиамәтіннің прагматикалық қырлары (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада медиамәтіннің прагматикалық компоненттері талданады. Мәтіннің прагматикалық функциясы жан-жақты сипатталады. Прагматика туғызатын объектілер жіктеліп, медиакеңістіктегі мысалдармен нақтыланады. Медиакеңістіктегі жаңа тілдік беталыстарға баға беріледі.В статье рассматриваются прагматические компоненты медиатекста. Разносторонне описывается прагматическая функция текста. Классифицированы объекты прагматики и закреплены примерами. Оцениваются новые языковые тенденции в медиапространстве.