Ішкі тілдік факторлардың әсерінен туындайтын жаңа қолданыстар (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазақ тілінің бүгінгі таңдағы жиі қозғалып, ұдайы айтылып жүрген лексикалық қабатындағы өзгерістер туралы сөз қозғалады. Дәлірек айтқанда, тіліміздің ішкі дамуының көрінісі, яғни ішкі тілдік факторлар әсерінен соңғы жылдардағы туындаған жаңа қолданыстар туралы айтылады. Мақала филология мамандығының бакалавр, магистр, PhD доктаранттарына және барша қазақ тілді қауымға арналған.В статье рассматриваются языковые изменения казахского языка на лексическом уровне, происходящие в современном обществе в результате различных процессов.Изменения связаны с различными внутренними и внешними факторами. Материалы исследования могутбыть полезны бакалаврам, магистрантам и докторантам PhD филологических специальностей.