Мұхтар Әуезовтің «Көксерек» повесіндегі психологиялық параллелизм (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Танымал жазушы Мұхтар Әуезовтің шығармалары тұтасымен тұнған психологизм.Адамдар арасындағы сан қилы тартысты асқан шеберлікпен тамаша суреттей біледі. Жазушы өз шығармаларында ең басты орынға адам тағдырын қоя отырып, оның ішкі жан сарайын көркемдік әдістермен өте әсерлі етіп бейнелейді. Бұл мақалада жазушының «Көксерек» повесіндегі қасқырды адам өмірімен ұштастырып, психологиялық параллелизмді жаңаша қырынанқолданғаны кеңінен зерттеледі.Произведения известного писателя Мухтара Ауезова полностью построены на психологизме. Писатель с мастерством описывает различные конфликты между людьми. В своих произведениях он рассматривает человеческие судьбы и с помощью творческих методов раскрывает внутренний мир героя. Предметом исследованиястала повесть «Коксерек», в которой писатель использовал психологический параллелизм, сопоставляя жизнь волка с жизнью человека.