Түйе түлігінің ұлттық поэзиядағы поэтикалық болмысы (ҚазҰУ Хабаршысы. Филология сериясы, 2015)
Аңдатпа. Мақалада қасиетті түлік – түйенің ұлттық поэтикалық танымдағы көркем бейнесі Е. Раушанов өлеңдері негізінде талданады. Түйені тұрлі бейнелеулер мен суреттеулерге арқау ете отырып, оны ұлттық болмыс пен мінезді танытудағы көркем детальға, поэтикалық бейнеге айналдырып, ұлттық поэзияның көркемдік көкжиегін кеңейткен ақынның шеберлігі туралы тұжырымдар айтылады.В статье анализируется свойственный национальному самосознанию художественный образ верблюда на основе стихотворений Е. Раушанова. Опираясь на разные изображения верблюда, автор передает национальное бытие и характер. Верблюд есть поэтический образ, это характеризует мастерство поэта, который показывает широту национальной художественной поэзии.