ҚЫТАЙ ТІЛІНДЕГІ青 QING、蓝LAN、绿LÜ – ТҮР-ТҮС АТАУЛАРЫНЫҢ ҰЛТТЫҚ-МӘДЕНИ ТАБИҒАТЫ (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада қытайдың ежелгі Иін Яң бес түпкі елемент іліміндегі қытайлардың бес негізгі түсінің бірі, қытай дәстүрлі мәдениетінде ерекше символдық мәнге ие “青” qing (green), 蓝lan (blue), 绿lü (green) – түр-түс атауларының ұлттық-мәдени табиғатына тіл және мәдениет тұрғысынан талдау жасалды.