Роль социолингвистистических факторов в усвоении русского языка как второго. Екінші тілді меңгеру барысында социолингвистикалык факторлардың рөлі. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В данной статье рассматриваются социолингвистические факторы усвоения русского языка как второго в условиях доминирования языка титульной нации в южных регионах республики.Мақалада екінші тілді меңгеру теориясының өзекті мəселелері қарастырылған. Қазақстанның тіл саясатында қазақ тілінің мəртебесін алғанымен, орыс тілі ресми жəне ұлтаралық тіл болып табылады. Соған байланысты, республиканың титулды ұлттың тілі басымдыаумағындарындағы екінші тіл – орыс тілін меңгеру кезіндегі социолингвистикалық факторы зерттелген.