Алаш ұрпағын рухани адамгершілікке тəрбиелеудегі бұқаралық ақпарат құралдарының рөлі. Роль средств массовой информации в воспитании наследников Алаш. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Ғылыми еңбекте ұрпағымызды тəрбиелікке баулитын басылым беттеріндегі бас мақалаларға сараптамалық талдау жасалынады. Сондай-ақ мақалада бүгінгі қазақ журналистикасының жетістіктері, кəсіби деңгейі жəне «əттеген-айлары» сөз етіледі. Ел ертеңі жастар десек, сол ұрпағымыздың тəрбиелі, инабатты, ел тізгінін қолға аларлық азамат болып қалыптасуына басылым материалдарының, көгілдір экран бағдарламаларының, радио үнінің рөлі туралы мəлімет аласыз. Рухани тəрибенің алаш жұрты тарихи тұрғысынан, жолдары, əрине, əуелі жастарымызға үйде ата-анасы, мектеп, университетте ұстаздары жол сілтеп, жөн көрсеткенімен, тұлға болып қалыптасуына бұқаралық ақпарат құралдарының алар орны шексіз.В статье рассматривается проблема духовно-нравственного воспитания молодого поколения, наследников Алаш, в материалах казахстанских средств массовой информации на современном этапе. Автор освещает и анализирует истоки духовной культуры казахского народа, совершает экскурс в историю этновоспитания актуальных во все времена. Огромная роль средств массовой информации в распространении, в воспитании и решении насущных проблем современности раскрывается автором на основе анализа опубликованных статей со страниц, таких известных республиканских изданий, как «Айқын», «Жас қазақ», «Қазақ əдебиеті», «Жас алаш», «Қазақстан-Zaman», «Түркістан» на казахском языке. Подробный анализ фактических материалов иих (средств массовой информации) роль в воспитании духовной культуры, толерантности, в формировании идеи гуманнизма неоценима и в соответствии с темой нашли отражение в данной статье.