Особенности перевода фразеологических единиц с английского языка на русский язык. Фразеологиялық бiрлiктердi ағылшын тiлiнен орыс тiлiне аудару ерекшелiктерi. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Данная статья освещает характерные признаки фразеологических единиц, описывает виды фразеологизмов и их этимологию, особенности их перевода с английского на русский язык, а также задачи фразеологии как лингвистической дисциплины. Так же в ней подробно описаны методы перевода такого рода языковой единицы с примерами. Выводы основаны на результатах проведенного исследования по данной тематике.Бап тiл, сонымен бiрге фразеологияның есебi фразеологиялық бiрлiктердiң сипатты белгiсi, олардың аудармасының ерекшелiгi ағылшын тiлiн орысшаға жарықтандыратын лингвистикалық пəн.Басылым фразеологиялық бірліктің белгілерін сипаттайды, əсіресе олардың ағылшыннан орыс тіліне аударымын, сонымен қатар фразеология міндеттерін лингвистикалық пəн ретінде жандандырады. Таңдап алынған зерттеудің өзектілігі фразеология мəселелеріне деген заманауи, отандық жəне шетелдік лингвистердің жоғарғы қызығушылығын айтады. Қорытындыда фразеологизмдер кез келген тілдің ажыралмас бөлігі болып табылады деп айтуға болады.Ал ағылшын тілі фразеологиялық қорының ауқымдылығы соншалық, оны бір ғана осы мақала аясында толық зерттеу мүмкін емес.Сондай-ақ қарастырылған фразеологизмдер үлгісінде ағылшын тілінің ФБ өз семантикасы мен мəнерлілігі бойынша алуан түрлі екенін айқын көрсетуге болады. Фразеологияның кейбір мəселелерін ғана талдай отырып, ғалымдар осы тілдік бірлікті орасан зор маңызға ие деп атап өткенін айта кеткен жөн.