КАЗАХСКОЕ ТЕАТРАЛЬНО-ДЕКОРАЦИОННОЕ ИСКУССТВО (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазақтың сахна өнерінің шығу тегі мен дамуы қоғамдағы бүкіл мәдени ұдеріс мәнмәтініндегі көзқарас тұрғысынан қарастырылады. Сонымен қатар, сахна безендіру өнеріндегі жаhандану процесстеріне бай-ланысты рухани маңызды өзгерістер талқыланады. Театр кеңістігінің коммуникативтік ерекшеліктері мен түрлі аспектілеріне өнертану тұрғысынан типологиялық сараптама жасалынған.