Халықаралық тіркестердің қиындықтарының әртүрлілігі туралы түсінік (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Ағылшын жәнеорыстілдеріндехалықаралықлексика таралудеңгейібойынша маңыздырөл атқарып аудармасыөзіндіксипатқаиеболады Әдеттеөзараәсер етуменкездейсоқсәйкескелунәтижесіндесырттайұқсасформаменкейбірәрқилытілдердегібірдеймағынағаиеболатынсөздердіхалықаралықлексикағажатқызады Өзгетілденсөздіңенуінемесекелтірілгенекітілдіңүшіншітілден(мысалы латыннемесегректілінен кірмесөздіөзінесіңіруінәтижесіндехалықаралықсөздердіңберілгентілгеенуіжүреді Осылайша мысалы ассmulator, alpha, benzol, billiards, bulldog, cafeteria, caravan, chaos, economic, electric, element, energy, film, kodak, legal, minimum, philosopher сөздеріағылшынтілініңөкілдеріне сондай-ақ ана тілі өзгеадамдарғадажалпытүсініктіболады Бұлберілгенсөздердіңхалықаралықсипаттамасыесебіненжүзегеасады
Keywords: халықаралық лексика; өзара әсер; кездейсоқ сәйкес келу; бірдей мағына; шет тілдерден алыған кірме сөздер; ана тілі.