Шетел тілі кәсіби-бағыттылған техникалық бағдарда тәсіл ретінде (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Берілген мақалада шетел тілі парадигмасы мақсат ретінде емес яғни кәсіби нәтижелері мен компетенцияларын менгеру ретінде қазіргі уақытта қарастырылады. Мемлекеттік білім беру жүйесінде үнемі әр түрлі реформалар жие өткізіледі, соған орай білім берү нәтижесінің талаптары да қатаң қойылады, оқу бағдарламары да арттыруда, шетел мемлекеттерінің жоғары білім салаларындағы белсенді тәжірибелік сапалары қабылдауда, Болон процессі бойынша мемлекеттік және шетел университеттері үйлесуде. Осыған орай, жоғары кәсіби білім беру жүйесіндегі мемлекеттік стандарттары менгеруде және олардың компетенцияларының ұғымдары мен классификациялары жяне де оның мазмұны белгіленеді. Балық осы процестері экономика мен еңбек нарығына жаһандандырудың кертартпасы деп санауға болады.
Keywords: тіл компетенциялары; кәсіби-бағытталған шетел тілі; тілмен байланысты емес мамадықтарды тіл үйрету ерекшіліктері; техникалық мамандары студенттерінің академиялық мобильділігі; лингвистикалық ерекшіліктері; лигвомәдениеттану; тіл ерекшіліктері.