Когнитивтік тәсілдің шеттілдік білім берудің теориясы мен практикасында жүзеге асырылуы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақала шетел тілін оқыту теориясы мен практикасында когнитивтік тәсілді қолданудың маңыздылығы мен өзектілігін қарастыруға арналған. Когнитивтік оқыту саласындағы зерттеулер ерекше білім беру бағдарламаларының негізінде индивидтің когнитивтік әрекетін жетілдіру мүмкіндіктерін жақсартуға бағытталған. Әр түрлі білімдердің (тіл жүйесі мен оның бірліктері, қоршаған болмыс пен тілі оқытылатын мемкелеттің мәдениеті туралы білімдер) жиынтығы болып табылатын шетел тілін меңгеру когнитивті үдістердің кешені арқылы қамтамасыз етіле отырып, шетел тілін оқыту әдістемесіндегі когнитивті тәсілді көкейкесті мәселелердің біріне айналдырады.
Keywords: шетел тілдерін оқыту; мәдениетаралық қарым қатынас; заманауи шеттілдік білім беру; шетел тілдерін оқытудың стандарттары; шетел тілдерін оқытудағы когнитивтік тәсіл; когнитивтік және коммуникативтік шетел тілдерін оқыту; коммуникативтік біліктілік; когнити