Тақырып лингвистикалық зерттеу нысаны ретінде (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада ағылшын газеттеріндегі материалдардың газеттік тақырыбының феномені зерттеледі, «ағылшын» тақырыптарының топтастырылуы, ағылшын тақырыптарының қазіргі газет публицистикасындағы негізгі қызметі анықталады, тақырыптардың стилистикалық және прагматикалық ерекшеліктері, сондай-ақ газет мақаласын ресімдеудің стилистикалық және жанрлық тәсілдері қаралады.Газет тақырыптарының құрылымын зерттеудің өзектілігі келесі себептерге негізделген:1) осы феноменнің қазіргі қоғамдағы рөлінің белең алуы және оның соңғы онжылдықта өткерген радикалды өзгерістері;2) тақырыптың заманауи масс-медиялық қарым-қатынас жағдайындағы прагматикалық мағынасының артуы;3) осы феноменнің көптеген ерекше тұстарының жеткілікті зерттелмеуі.
Keywords: мәтін; газеттік тақырыбы; публицистикалық стиль; газет публицистикасы; стилистикалық және жанрлық тәсілдер.