Мифтік әлем (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада «миф» және «мифология» терминдеріне анықтама беріліп, ұлттық және әлемдік мифология мәселелері қарастырылады. Мифтің архаикалық сана үстемдік еткен дәуірде пайда болып, кейінгі мәдениеттерде де сақталып қалғандығы туралы айтылады. Мифтік дүниетанымды дін мен философия ауыстырғандығы жөнінде зерттеуші-ғалымдар пікірлері айтылады. Сонымен қатар мақалада ұлттық және әлемдік мифті салыстыру тәсілі негізінде мысалдар келтіріліп, дәлелденіп сипатталды.Түрлі халықтар мифтері мен олардың әлемдік көрінісін салыстыра отырып, әлемді қабылдаудың арнайы ұлттық ерекшеліктерін ашуға болатындығы анықталды.
Keywords: миф; мифология; архетип; қиял; мәтін копустары; архаикалық дәстүр; халықаралық сюжет; мотив.