Қазіргі тілдегі кірме сөздер (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақалада қазіргі кездегі тілдегі кірме сөздер мәселесі оның туындауының себеп-салдары, ерекшеліктері туралы сөз болады. Тілдің лексикалық қабаты тілдің өзге қабаттарымен салыстырғанда қашанда өзгеріске бейім тұрады, кірме сөздердің лексикалық қорда қолданылуы оның тілде бейімделуі мен аударылу жағдайы аса өзекті мәселелердің бірі болып келеді. Кірме сөздер мен оның эквиваленттерінің мағыналық сәйкестіктері үнемі ортақ бола бермейді, әсіресе оны сын есімммен бірге келген контекстерден жиі байқай аламыз. Мағыналарды салыстыра отырып, оның синонимдік қатары қашанда кірме сөздердің түпнұсқалық мағаналарын аша бермейтіндігін оның өзіндік ерекшелігі бар екен байқаймыз.
Keywords: жаһандану; кірме сөз; эквивалент.