Поэзия тіліндегі окказиональдық сөз тіркестерінің грамматикалық құрылым компоненттері (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақаланың көкейкестілігі орыс филологиясында окказиональдылық туралы пікірталас көптеген проблемаларды алға тартады, лексикология, синтаксис, стилистика және тіл ғылымының басқа салаларында әлі жеткілікті түрде поэтикалық тілде толық қарастырылған жоқ.Мақаланың негізгі мақсаты – поэтикалық мәтіндердігі окказиональдық сөздер мен сөз тіркестерінің құрылымдық ерекшеліктері мен компоненттерін семантикалық қарым-қатынасының қызметін анықтау болып табылады. Авторлар окказиональдық сөздердің үйлесімділігі кейде тек грамматикалық құрылымы және атаулары ең көп таралған модельдері мен схемасында нақты фразаларда жүреді деген пікірге келеді.Мақаланың теориялық маңыздылығы – окказиональдылықтың көркем сөзде бейнелі және стилистикалық ұйымдастырудағы ролі, ол туралы ғылыми түсінікті тереңдету және оның тілдік негізіндегі функционалдық табиғатына негізделген деген ғылыми қорытынды жасалынды.
Keywords: окказиональдық сөздердің тіркесі; грамматика; сөз тіркестерінің компоненттері; тілдің көркем стилі; поэтикалық тіл.