Жаңа ұрпақтың орыс тіліндегі мектеп оқулықтары (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 23 тамызындағы Қаулысына сәйкес 5–9 сыныптарға арналған «Русский язык» пәнінде негізгі орта білім (орыс тілінде оқыту) деңгейі бойынша жаңа Типтік оқу бағдарламасы бекітілді. Осыған байланысты орыстілді қазақстандық жалпы білім беретін мектептерге арналған оқулық авторларының алдында жаңа бағдарламаға сәйкестендіру үшін оқулықтарға маңызды толықтырулар мен өзгерістер енгізу міндеті тұрды. Мақалада жалпы білім беретін мектептердегі 7-сыныпқа арналған базалық орыс тілі оқулығы және 8-сыныпқа арналған баламалы оқулық материалына енгізілген жаңалықтар қарастырылады.
Keywords: орыс тіл; мектеп оқулықтары; орыс тілі оқулығы; типтік бағдарлама; негізгі оқулық; баламалы оқулық.