Орталықтың Азиясының мәдениетінде «Терек» концепті (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада «Терек» концептінің құрылымдық компоненттері қарастырылып, әмбебап, ұлттықмәдени және жеке авторлық қабаттары анықталады. Автор «Терек» концептінің «қабатына» егжейтегжейлі сипаттама береді. Зерттеу нысаны ретінде атақты жазушы Б.Канапьяновтің еңбектері қолданылады. Тікелей «Терке» концептінқолдану контекстін қарастыру арқылы концепт өрісінің перифериясын дәлдеп, сөздіктерде бекітілмеген мағыналық реңктерді, сонымен қатар лингвомәдени ерекшеліктерін белгілеу жүзеге асырылады.Ұсынылған мақаладағы концептуалдық талдаудың әдістемесі кезкелген көркем щығармаларының тілдерін зерделеген кезде қолдану
Keywords: концепт; концепттiң репрезентациясы; әлемнің су¬