Қазақ тіліндегі соматикалық фразеологизмдердің валенттілігі (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада қазақ тіліндегі соматикалық фразеологизмдердің валенттілігі талданады. Етістік мәнді соматикалық фразеологизмдердіңваленттілігі мысалдар арқылы дәлелденеді. Сондайақ зат есім, сынесім, үстеу мәнді соматикалық фразеологизмдердің валенттілігі деталданып, мысалдармен дәйектеледі. Тіліміздегі соматикалық фразеологизмдердің валенттілігі мен тіркесімділігі жайындағы екі ұштыпікірлер мысалдар арқылы көрсетіліп, салыстырылады. Етістік мәнді соматикалық фразеологизмдердің валенттілік қабілетінің басымекендігі және зат есім, сын есім, үстеу мәнді соматикалық фразеологизмдердің валенттілігі тек сөйлем ішінде көрініс табатындығы
Keywords: Соматикалық фразеологизм; валенттілік; тіркесім¬