Терминтаным – жаңа ғылым саласы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақала ғылым тіліндегі терминология мәселесіне арналады. Ма қалада автор терминдердің теориялық тұрғыдан қарастырылуы ба рысындағы кейбір мәселелерге тоқталады. Автор терминтанудың ғылым саласы ретінде қалыптасуына қатысты А.В.Суперанская, Құр манбайұлы Ш. секілді ғалымдардың пікірлерін талдайды. Мақалада терминологиялық лексика мен жалпыхалықтық тіл және әдеби тілдің өзара байланысы туралы да баяндалады. Олардың өзара сабақтасты ғы ғылыми тұрғыдан тұжырымдалады. Автор сондай-ақ қазіргі тер минтануда пайда болған деинтернационализация үдерісі туралы да айтып өтеді.
Keywords: кәсіби лексика; терминология; терминтану; әдеби тіл; жалпыхалықтық тіл; деинтернационализация.