Көркем мәтін гипермәтін ретінде және гипермәтін мәтіннің ұйымдастыру әдісі (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада көркем мәтіннің гипермәтіндік белгілері қарастырыл ған, гипермәтінді нысаны байланысты автономды бірліктер ұсыныл ған мәтін деп санап, оның виртуалдық кенісіндегі орны және елеулі параметрлері айқындалған. Көркем гипермәтіннің постмодернистік поэтикасымен әр түрлі байланысы анықталып, интермәтіндік және мультимедиалық белгілері зерттелген. Мақала авторлардың айтқа нындай, гипермәтіндік технология кез келген  мәтінді құрылымдык ретінде қолданады, сол себептен гипермәтіндік технологияның мәні не және ерекшеліктеріне назар аударылады. Р. Барттың әдістемесін қолданып, әр көркем мәтін интермәтін деп санап, авторлар гипер мәтіннің құрылымын постмодернистік мәтінмен салыстырған. Мақа лада гипермәтіннің өзгешілігін анықтау үшін оның интермәтіндікпен арақатынасына талдау жасалған. Интермәтінді көп дауысты құры лым ретінде қарастырған М.М. Бахтиннің ықпалын қолданып, автор лар гипермәтін Олжас Сүлейменовті әлемдік мәдени кеңістікке енгі зуге мүмкіндік тудырады деп санайды.
Keywords: гипермәтін; виртуалдық орта; мультимедиалық; интермәтін; мәдени контекст.