Электронды хат алмасудағы (жазысудағы) қысқартылған сөздер тудырудың тәсілдері (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақалада ағылшын тілі материалдарының негізінде электрон ды хат алмасудағы қысқартылған сөздер тудырудың тәсілдері қарас тырылады. Электронды жазысу деп электронды жазбаша хабарлама алмасу құралдары арқылы қатынас жасау меңзеліп тұр. Жазбаша ха барламалар қарапайым қалыпты имейлдардан бастап, Facebook әлеу меттік желісінің жеке парақшаларындағы жарияланымдармен немесе Instagram-дағы суреттерге жазылған жазулармен аяқталатын әр түрлі түрге ие. Электронды жазбаша хабарламалармен алмасудың түрле рінің әрбірі бірегей ерекше сипатқа ие, дегенмен де барлық түрді біріктіретін бір лингвистикалық ерекшелік бар. Қысқартылулардың үнемі қолданылуы, соның ішінде акронимдер, бақыланып, қадағала нып отырылады.
Keywords: қысқарту; электронды хат алмасу (жазысу); жазба ша хабарлама; имейл; акроним.