Ағылшын тілін оқытудың маңызы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада қазіргі кездегі заман талабына орай ағылшын тіліноқыпүйрену мәселесі қарастырылған. «Қазақ тілі – мемлекеттік тіл,орыс тілі – ұлт аралық қатынас тілі, ал ағылшын тілі – жаңа саясатқакірудің басты кілті»,– деп Елбасымыз айтқандай, қазіргі таңда елімізшет елдер мен саясиәлеуметтік және мәдени қарымқатынас жасауүстінде. Осыған орай, қазіргі заман жоғарғы оқу орындары да түбірлі өзгерістерді талап етіп отыр. Әр студент өзін жанжақты дамыған,шығармашылығы мол, өз бетінше іздене алатын тұлға көрсетуі тиіс.Сол себепті студенттер бірнеше тілді меңгеруге тиіс. Яғни, үш тілдімеңгеру, білу– бұл жаһандық әлемге жолдама деген сөз. Бұл адамныңөмірдегі табыстылық, жетістік принципі. Қорытынды: Ағылшын тілінде еркін сөйлеуі үшін студент үш түрлі әдісті еркін меңгеруі керек.Біріншіден, лексиканы жетік меңгере отырып, грамматикалық дағдыларын қалыптастырады. Ауызекі сөйлеуде грамматиканың атқараррөлі зор. Фонетикалық дағдыларды қалыптастыру үшін жаңылтпаштар, тақпақтар, өлеңдер жаттауы тиіс.
Keywords: ағылшын тілі; лексикалық жұмыс; граматикалық жұмыс; фонетикалық жұмыс.