Жарнамалық мәтіндердегі сөйлеу сипатының гендерлік аспекті (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада жарнамалық мәтіндердегі гендерлік аспекттің көрініс табуының ерекшеліктері қарастырылған. Гендерлік стериотипті бекіту мен қолдаудағы бұқаралық ақпарат құралдарының рөлі талданады. Гендерлік заңдылықтарды ескеретін сөз әсерінің табыстылығына назар аударылған. Жарнамалық мәтінде сындарлы сөз әсерін күшейту мақсатында ерлер мен әйелдердің сөйлеу сипатының ерекшеліктерін ескеру қажет. Құндылықтар жүйесі, ақпаратты беру ерекшелігі, сөздік басымдылық – осы факторлардың бәрі жарнамалық мәтінді тұжырымдауда назарға алынады.
Keywords: жарнамалық мәтін; гендер; жарнама; жолданым иесі; сөз әсері