«Үй» концепт орыс және қытай әлемнің тіл көрінісінде (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалдар дүниесі кең әрі әрқилы және оны зерттейтін әр аспектіге мүмкіндігінше көңіл бөлуді қажет етеді. Орыс-қытай мәдениетінің негізгі бөлігі ретінде «үй» концептісін зерттейік. Орыс пен қытай мақалдарын олардың тілдеріне тән, танылып тұратын дүние туралы қабылдауындағы олардағы ортақ ұқсастық пен айырмашылықтарды анықтау үшін салыстыра қарау үлкен қызығушылық тудырады. Орыс, қытай мақалдарына сараптау өткізген кезде «үй» концептісінде екі тілдегі ұқсастық пен айырмашылықты анықтауға мүмкіндік берді. «Үй» концептісінің мағынасында негізгі мәдени ұқсастық анықталды, ол орыс тілін шет тілі ретінде оқытуда практикалық маңызға ие.