Мәтін пайымдау және оның түрлері (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Бұл мақалада 12 жылдық білім беру моделіне эксперименттік 11 сыныптары үшін оқу материалы ОӘК «Орыс тілі» ғылыми-әдістемелік ескертпелер циклінің жалғасы болып табылады [1] және оқулық функционалды-семантикалық сөйлеу пайымдаулар түріне , сондайақ практикалық тапсырмалар үшін нұсқауларды талдауға арналған.. Бізтиптіксөзіндебұлтүрініңқұрамын, сондай-ақойлау, дәлелдемелер, түсініктемелер менойларерекшеліктеріқарастырылады.