Жүйелі мәтінге ынталандыру факторы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Бұл мақалада мәтінмен жұмыс істегенде оқудың тиімді түрі қарастырылады. Сондай-ақ мәтіннен толық әрі нақты ақпарат алуға септігін тигізетін әртүрлі шаралар түрі ұсынылады. Ынталандыруға назар аударылады. Қызығушылық танымын арттыруға, соның нәтижесінде оқуға ынталандыруды қамтамасыз ететін мәтінге арналған әртүрлі тапсырмалар құрастырылған. Студенттің эмоционалдық сезіміне әсер етуде жетістікке жетуге талпыныс жасау ағылшын тіліне пән ретінде жағымды көзқарас қалыптастырады. Болашақ мамандық саласында қажет болатын белгілі бір білім деңгейі, дағдылар, біліктілікті меңгеретін студенттерді ынталандырудың бір формасы қанағаттанушылық болып табылады