Мәңгілік өлшеміндегі тұрмыс кеңістігі (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада М.М. Пришвинның алғашқы прозасы қарастырылады. Жазушының шығармашылықміндеті ретінде 20 ғасырдың басындағы орыс Солтүстігінің тұрмыс-тіршілігі алынған. Жұмысбарысында көркемсурет картинасы іспеттес өмірдің әр қыры болатынын баяндалады. Мақаладаәлемдік бейне мәселесі тілге тиек етілген, күнделікті тіршілік, яғни нақтылық пен шындық жүргенжерде табиғат сұлулығы қатар жүретіндігі айтылады. Адам тұрмыс-тіршілігі мен табиғат әлемініңбірігуі пришвиндік толғаудың орыс космизмінің философиясына жақындайды.