.М. Горький мен Ф.М. Достоевский: шығармашылық бойынша полемикасы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Бұл мақалада ХIХ-ХХ ғғ. жазушылардың – Алексей Максимович Горький мен ФедорМихайлович Достоевскийдің араларында болған полемика қарастырылады Мақаланың авторы полемиканың себептілігі әдеби шығармалардағы мазмұн мен түрарасындағы байланысы және олардың бір-біріне карсыекенін дәлелдейді.Мақалада А. Горькийдің шығармашылық санасында Ф Достоевский 90-шы жылдарданбасталып «Жизни Клима Самгина» атты роман жазылғанша болғаны көсетіледі. «Горький менДостоевский» мәселесі А. Горькийдің этикалық және эстетикалық көзқарасын анықтауға керек– деп автор санайды.Мақалада «Горький мен Достоевский» мәселеге арналған енбектерде тек қана бір пікірбар екені – ол Горький «Достоевскийдің әлеуметтік педагогикасын» қабылдамауы, оны кезіндеКудрявцева Ю. «Три круга Достоевского» атты кітап шығарып,тағы көп полемика тудырғаныдәлелденеді.