Ағылшын және орыс тілінде жазылған қаржылық-талдамалық медиатекстерінде кездесетін – «Қаржы нарығы бейне-бір су құбылысы»атты концептуалды-метафоралық үлгісін салыстырмалы түрде талдау (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Аталмыш мақала дүние жүзінде көп елдердің қаржы нарығының жаһандану үдерісінеұшырағаны жайлы және әлемдегі болып жатқан қаржылық-экономикалық үдерістердің қозғалысжәне даму бағытын өзгертуде ағылшын тілді мемлекеттердің басым рөлі туралы мәселелелердіқозғайды. Бұл мақалада қаржылық-экономикалық дискурстың бір ерекше түріне, яғни қаржылық-талдамалық дисурсына айрықша көңіл бөлінеді. Бұл дискурсты тұжырымдау және категориялауүдерісінде аса маңызды қызмет атқаратын концептуалдық (тұжырымдамалық) метафораға асакөңіл бөлінген. Аталмыш дискурстың шеңберінде концептуалдық метафора концептуалдықүлгілердің негізін құрайды және бұл үлгілер медиатекстердегі ақпаратты түсіну және қорытуүдерісі кезінде өзінің септігін тигізеді. «Қаржы нарығы бейне-бір су құбылысы» атты үлгісімәденетаралық байланыс аясында қарастырылып, ағылшын және орыс тілдерінің когнитивтік,тілдік және мәдениетке қатысты ерекшеліктеріне аса мән беріледіжәне ол алуан түрлі аудармаәдістер арқылы жүзеге асырылады. Аталмыш мақала тіл мамандарымен аудармашыларға,сонымен қатар экономикалық бағыттағы мамандарға пайдалы болуы ықтимал.