Туристік бизнестегі ағылшын неологизмдерінің семантизациясы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақала туристік бизнес мәтіндеріндегі ағылшын неологизмдерінің семантикасын зерттеуге арналады. Неологизмдерді зерттеу экстралингвистикалық және интралингвистикалық себептерге көре әліде өзекті болып табылады. Технологиялық және әлеуметтік жылдам өзгеретін лингвистикалық қоғаммушелерінің әлеуметтік рөлдерде және кәсіби қызметтердежаңа атауларды қажет етеді. Интралингвистикалық себебі, жаңа бірліктерді үнемі өнімді жолдармен жасауды ұйымдастырудың қажет етуі. Осылайша, тілдегі кез келген қолданыстағы байытылған әдістерқызметі нәтижесінде лексикалық және семантикалық қурылымды неологизмдер, жаңа сөздер және сөз тіркестері пайда болады. Жаңа терминдер туризм, ақпараттық технологиялар, сән және т.б. солар сияқты жылдам өсетін салалардың негізінен қалыптасады. Туризм жаңа терминдердің жасалуына ықпал етеші ушінші жылдам дамитын өндіруші сала. Бүл мақаладанеологизмдердің қызметін, туристік бизнестегі неологизмдердің семантикасынзерттеу, сонымен қатар неологизмдерге морфо-семантикалық талдау жасау жүзеге асырылды.