Мәдениетаралық қарым-қатынаста лексикалық құзыреттілікті қалыптастырудың ролі (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Қазіргі таңда шет тілді азаматтарға тілді үйрету мақсатында ең басты мәселеде мәдениәртүрлілік пен ұлттық қарым-қатынаста қарастырылады. Мәдени әртүрлілік әдістемелік қарымқатынаста дамуы мен маңызды мәселелерде әдебиетте халықаралық ұлттық тіл контекстежасалады. Әртүрлі ұлт өкілдерінің тілді меңгеру бағытында жалпы тілдік мәселе, тілдік мәдениқарым-қатынас, әр елдің өмір сүру дағдысы – мұның бәрі шетелдік тыңдаушылардың оқытубарысында қарастырылады. Мәдени әртүрлілік мәселесінің барысында маңызды мәселебоп қарастырылады. Ең бастысы, шетелдік дәрісханаларда, интернационалдық топтардатыңдаушылардың тілдік қарым-қатынасты меңгеруде өзіне тән бағыты, оқу үдерісінің жанжақтылығы мен мәдени әртүрлілік бағытында қарастыру болып табылады.