Қазіргі заманғы зерттеулердегі Олжас Сүлейменовтің шығармашылығы: нәтижелері мен болашағы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада ҚР БҒМ ғылыми жобасы аясында әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінде орындалған зерттеулердің нәтижесі қарастырылған. Мақаланың авторы Олжас Сүлейменовтің лирикалық мәтіндерін басқаша «оқуына», олардың бейнелер мен сюжеттерінің талдауына ерекше назар аударған, Олжас Сүлейменовтің ізашарлары және замандастарымен байланысының көз қайнарын белгілеген. Сонымен қатар, мақалада Олжас Сүлейменовтің ең ежелгі тілдің тарихын зерттеуге қолданған жаңа этимология әдісі туралы гипотезасына көңіл бөлінген.