Ұлттық әдебиетті зерттеудегі трансмәдени көзқарас (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада трансмәдени көзқарас ұлттық әдебиетті зерделеудегі жаңа әдіс ретінде қарастырылады. Көркем шығармашылықта көрініс тапқан трансмәдени тәжірибеге деген әдеби сынның қызығушылығы жазушысының өзіндік ерекшелігі бірнеше мәдениеттің шекарасында тұру деп анықталған әлемдік танымал ақындар мен проза жазушыларының пайда болуыменбайланысты. Мәдениетаралық диалогта өзін таныта алған әдебиет бірнеше әдебиеттің белсендіөзара әрекеттесу фактісін ғана емес, сонымен қатар сапалы жаңа құбылыстың – әдебиеттердіңөзара будандастыруының нәтижесін көрсетеді. Авторлар жаңа трансмәдениетті парадигманыңпайда болуы туралы отандық және шетелдік зерттеушілердің пікірлерін қарастырады. Мақаладазерттеушілердің назарын аударып, заманауи қазақстандық қоғам жағдайында тарихи-мәденифеноменге айналған трансмәдени әдебиеттің ерекшелігі сипатталады