Қазақ және орыс тілдерін оқытудың жобалық әдісінде инновациялық технологияларды қолдану (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Бұл мақалада қазақ және орыс тілдерін шет тілдері ретінде оқытудың жобалық әдісінде инновациялық технологияларды пайдалану қарастырылады. Бұл мақалада оқытудың әртүрлі кезеңдеріне қатысты түрлі ұсыныстар берілген. Әр түрлі сөйлеу дағдыларын қалыптастыру үшін оқытудың интерактивті формалары ұсынылады. Осы мақалада ұсынылған жаттығулар жүйесі ауызша қарым-қатынасты дамытуға ықпал етеді. Оқыту күрделі және көп мақсатты үдеріс. Оқытушының қызметі оқу үдерісін барынша арттыруға бағытталуы керек. Осы сәттерді ескеру оқытушыға аудиторияны сауатты ұйымдастыруға, жылдам, балама жұмыс түрлерін түзетуге мүмкіндік береді, бұл студенттердің белсенділігін арттыру болып табылады. Көптеген дидактикалық ұғымдардың негізіне айналған және білім берудің барлық сатыларында ойдағыдай жүзеге асырылатын коммуникативтік принцип байланыс пен лингвистика әдіснамасын күшейтіп, коммуникативтік үрдістің параметрлерін оқытуға қызығушылықты арттырады. Мақалада оқытудың әртүрлі сатыларына сәйкес келетін әртүрлі әдістемелік ұсыныстар ұсынылған. Ол тек тілдік формаға ғана емес, бейресми нысанға да назар аударады. Оқытудың интерактивті формалары ұсынылады. Мақалада берілген жаттығулар жүйесі ауызша сөйлесуді дамытуға ықпал етеді.