Физика-техникалық факультетінде «Кәсіби бағытталған шет тілі» пәнін оқыту (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Бұл мақалада физика-техникалық факультетінің студенттері үшін ағылшын тілі сабақтарындақолдануға болатын кәсіби лексиканы кеңейтуге және бекітуге бағытталған тапсырмалар үлгілеріберілген. Ағылшын тілі сабақтарында әр түрлі тапсырмаларды қолдану техникалық әдебиетті оқужәне аудару дағдыларын дамытуға, кәсіби лексика арқылы сөздік қорын кеңейтуге, ғылыми тілдесөйлеуді қабылдау дағдыларын жетілдіруге, диалогтық және монологтық сөйлеуді дамытуғамүмкіндік береді. Қазақстанның жоғары оқу орындары шешетін маңызды мәселелердің біріХалықаралық еңбек нарығында шетелдік әріптестермен бәсекелестікке төтеп бере алатын кәсібимамандарды даярлау болып табылады. Осы мақсатқа жету үшін ЖОО-ның түлектері ағылшынтілін тиісті деңгейде меңгеруі тиіс. Физика-техникалық факультетінде «Кәсіби бағытталған шеттілі» пәнін оқыту және ағылшын тілі сабақтарында түрлі тапсырмаларды қолдану студенттергеөз ісінің білікті, сұранысқа ие мамандары болуға мүмкіндік береді. Физика-техникалықмамандықтар студенттеріне ағылшын тілін оқыту әдістемесі дәл осы бағытта, тіл және кәсібисаланы біріктіруде әзірленеді