Жоғары оқу орнында И. Щеголихин шығармаларын аналитикалық оқыту қағидалары (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада И. Щеголихин шығармаларын ЖОО-да аналитикалық оқытудың стратегиясықарастырылады. Автордың пікірінше, аналитикалық оқу эвристикалық сұрақтарға жәнеИ. Шеголихин шығармашылығын зерттеуге арналған тапсырмаларға негізделуі керек. Әдебишығармаларды оқып-үйрену барысында оқуды және ойлауды тереңдету үшін ойлау үрдісінұйымдастырудың арнайы формаларын пайдалану ұсынылады: студенттердің ақыл-ой карталарынқұрастыруы және «миға шабуыл» әдісі (брейнсторминг). «Миға шабуыл» әдісі топпен жұмыс Мақалада И. Щеголихин шығармаларын ЖОО-да аналитикалық оқытудың стратегиясықарастырылады. Автордың пікірінше, аналитикалық оқу эвристикалық сұрақтарға жәнеИ. Шеголихин шығармашылығын зерттеуге арналған тапсырмаларға негізделуі керек. Әдебишығармаларды оқып-үйрену барысында оқуды және ойлауды тереңдету үшін ойлау үрдісінұйымдастырудың арнайы формаларын пайдалану ұсынылады: студенттердің ақыл-ой карталарынқұрастыруы және «миға шабуыл» әдісі (брейнсторминг). «Миға шабуыл» әдісі топпен жұмыс