Ж. Нәжімеденов жырларындағы «Туған жер» концептісінің репрезентациясы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2019)
Мақалада ономастика пәнінің зерттеу нысаны ретінде қарастырылатын онимдік объектілергекогнитивті тұрғыдан бойлай отырып, жалқы есімдерге, оның ішінде өзіміз қарастырып отырған«туған жер» концептісінің аясында көрініс табатын онимдердің және ұлттық генетикалық кодтыжаңғыртушы тілдік бірліктердің тікелей адам танымымен астасып жататын тұстарына көңілбөлуге тырысамыз және «туған жер» концептісін ұлттықассоциативтік танымтүсінік тұрғысынанрепрезентациялау үшін көрнекті ақын Жұмекен Нәжімеденов шығармашылығына тоқталамыз.